Huisstijl voor Lexington advocaten

Huisstijl advocatenkantoor

huisstijl voorstel identity logoLexington benaderde me om iets spannends/kunstigs met de centrale muur in hun kantoor te doen. Tijdens het eerste gesprek werd duidelijk dat zowel de huisstijl als de website ook aan een update toe waren.

 

Ik maakte een voorstel voor het geheel. Een nieuw logo; modernere stevige letters die samen met een kleuren patroon de geijkte vrouwe Justitia/weegschaal/klassieke schreefletters omzeilt.

 

Dit was het eerste voorstel

Dit vind ik het interessantste moment bij het maken van een nieuwe huisstijl. Tijdens het gesprek over een ontwerp voorstel kan je met de opdrachtgever op een abstract niveau praten over de betekenis (en de zin/onzin) van letters/lettervormen en kleuren.

 

Hoe meer denkwerk er van tevoren in zit, hoe beter je kan sturen naar het gewenste resultaat. In dit geval wilde ik dit advocaten kantoor los proberen te krijgen van traditionele justitiƫle vormtaal.

 

Website en banen patroon

HuisstijlLexingtonBriefCardHet banen patroon is gebaseerd op een rij wetboeken. (zoals in de foto op de website te zien is).

Na overleg over het logo en de ondersteunende kleurbanen heb ik de kaartjes, briefpapier en het ontwerp voor de nieuwe website gemaakt.

De domeinnaam heb ik veranderd van lexadv.nl naar lexington-advocaten.nl Het is duidelijker en de structuur is veel SEO vriendelijker geworden. (het doorverwijzen van oude links is uiteraard een onderdeel van zo’n ingreep.)

 

 

huisstijl website logo identity

 

Technische ondersteuning

Ik heb een uitgebreid netwerk voor technische ondersteuning waar nodig (denk aan: technische websiteonderdelen, apps, SEO, in,- en extern drukwerk, bordjes, sticker, uithangbord en raamfolie o.a.). Ik ben jaren grafisch ontwerper en online art director geweest. Ik vind het heerlijk om uit verschillende onderdelen een kloppend geheel te maken.

 

huisstijl visitekaart identity logontwerp

 

 

De centrale muur is deel van de huisstijl geworden

De muur waar de opdracht mee begon (de vierkante centrale hal/trappenhuis waar de kantoren omheen liggen), is een afgeleide/onderdeel van de nieuwe huistijl geworden in plaats van een losstaand kunstig object.

huisstijl muurschildering identiity logo