Spiegelwand

Opdrachtgever

spiegelwand tegelwand

Opdrachtgever: “Kan je een snelle ingreep bedenken die mijn badkamer weer wat spannender en vooral lichter maakt? De tegels vind ik nog steeds mooi, de spiegel en lampen zijn aan vervanging toe, een spiegelwand zou mooi zijn maar dat is onbetaalbaar, zeker met twee gaten erin gefreesd. Kan je nog iets anders bedenken?”

 

Spiegelwand

Dirty Zen is het (zelfbedachtte) principe achter dit soort oplossingen; Ik kijk goed en maak gebruik van wat er al is. Toeval speelt een grote rol (het ontstane dubbel patroon van voegen achter de spiegeltegels). Gebruik van kant en klare elementen zorgen dat het geheel betaalbaar blijft (de spiegeltegels hebben bijvoorbeeld al geslepen randen).

spiegelwand, tegelwand

 

Constructie

Ik bedenk het mooiste en best passende grid; de beste tegelmaat en tussenafstand. Ik verzin een constructie waardoor de spiegelwand makkelijk te installeren en schoon te houden is. Het hangt in een dag. Spannender én goedkoper dan ‘recht toe, recht aan’.

Het nieuwe vlak met standaard spiegeltegels maakt een tweede patroon door het nog steeds zichtbare voegpatroon achter de spiegelwand. De grote ronde lampen steken goed af, geven meer licht.

 

spiegelmuur, spiegelwand