Special: tegel patroon ontwerp; vorm en constructie

lettertype, handmade graphics, lettersIk ben opgeleid als beeldhouwer aan de AKI en Ateliers ’63. Jarenlang vond ik de commercie interessanter dan de beeldende kunst. 5 jaar ben ik art director in de online reclame geweest. Onderweg ben ik een vorm, kleur, constructie, grid en letter lover geworden. Bij tegel patroon ontwerp komt dat, in dit geval, allemaal bij elkaar.

De mix van grafisch ontwerp en ruimtelijke constructie is al 10 jaar mijn werkterrein.

 

Tegel patroon ontwerp; voeg candy

Dit tegelontwerp is een goed voorbeeld van een mix van vorm, idee en toepassing. Lettertypes en vormen bekijk ik op dezelfde manier; als vorm an sich. Het gaat mij om wat een vorm oproept, of dat nou een tegel patroon of een letter is maakt mij niet veel uit. Als de uitstraling klopt met het idee is het goed. Ik ben geen letterontwerper maar een groot fan van solide foundries. Lettertypes maken is een kunst op zich. Ik filter, combineer en pas toe.

 

Voor winkels, kantoren, bedrijven en particuliere ruimtes maak ik eenmalige installaties en grafische ontwerpen (zie: www.winoldi.com). In het mooiste geval als kloppend geheel; binnen één opdracht. Ik combineer mijn liefde voor licht, kleur, vorm en letters met een goed inzicht in ruimtelijke constructies en de grote lijn.

 

tegel patroon ontwerp, patroon ontwerp, grafische muur

 

3D programmas zijn geweldigtegel patroon